nieuws

148 appartementen in Groningen

regios

m2o5 Real Estate en Lefier hebben een intentieovereenkomst ondertekend voor de ontwikkeling van Carboon op het Europapark in Groningen. Carboon bestaat uit 148 appartementen in de sociale sector en commerciële ruimte op de begane grond in vier gebouwen.

Op een gebied van 43 hectare verrijst aan de zuidoostkant van Groningen het Europapark, een nieuwe wijk. In vier deelgebieden biedt het Europapark mogelijkheden voor wonen, werken, sport en ontspanning. Alles op een steenworp afstand van de binnenstad en goed bereikbaar. De vier gedeelten hebben gemeen dat wonen, werken en recreëren gecombineerd worden. Bij de ontwikkeling van Carboon komen deze werelden samen.

De naam Carboon is een verwijzing naar het ontstaan van steenkool. Circa 300 miljoen jaar geleden was Europa grotendeels bedekt met moeras. Steenkool is ontstaan uit de oude plantenresten van deze moerassen. Deze periode wordt het Carboon genoemd. De locatie bevindt zich naast het herkenbare (oranje) gebouw Hete Kolen. Het terrein was vroeger de kolenopslagplaats voor de oude energiecentrale.

Reageer op dit artikel