nieuws

Woningproject CBRE GI in Leidsche Rijn krijgt vorm

regios

Heijmans is gestart met de realisatie van de tweede fase van een nieuwbouwproject Grauwaart in Leidsche Rijn Utrecht. Het project met 81 huurwoningen neemt CBRE Global Investors in belegging.

Op 9 juni is de samenwerkingsovereenkomst met Heijmans voor de realisatie van de tweede fase van dit project ondertekend. Het project bestaat uit 81 huurwoningen, waarvan 71 eengezinswoningen en tien beneden-bovenwoningen, in de wijk Grauwaart. De woningen vallen in het middeldure huursegment, een segment waar grote vraag naar is in Utrecht. CBRE GI plaatst de woningen in het CBRE Dutch Residential Fund.

Het project bestaat uit twee aansluitende fases van respectievelijk 64 en 17 woningen. De eerste fase behelst uitsluitend grondgebonden woningen in verschillende stijlen variërend van jaren dertig stijl tot statige singelpanden geïnspireerd op de architectuur van de 19e eeuw. In de tweede fase worden zeven grondgebonden woningen en tien beneden-bovenwoningen gerealiseerd. Het merendeel van de woningen zal te huur worden aangeboden in het middeldure huursegment tot 900 euro per maand, een beperkt aantal voor 950 tot 1.290 euro per maand.

Heijmans bouwt de woningen volgens een eigen woonconcept. Het gevelontwerp van de eerste fase met 64 woningen is van Inbo Architecten uit Amsterdam. Het gevelontwerp van het zuidelijk blok met zeventien woningen is van Geurst & Schulze Architecten uit Den Haag. De startbouw van de eerste fase was in april. De oplevering is gepland vanaf het vierde kwartaal van 2016.

Reageer op dit artikel