nieuws

Wonam levert woningproject Square Zuidas op

regios

Op de kop van de Zuidas in Amsterdam is op 8 juni woongebouw Square officieel geopend. Het gebouw met 111 nieuwe betaalbare huurwoningen is een ontwikkeling van Wonam.

De officiële opening van Square werd verricht door Sebastiaan Capel, stadsdeelvoorzitter van stadsdeel Amsterdam Zuid: ‘Square vergroot het aanbod aan middenhuurwoningen in Zuid en zorgt zo voor een meer gemengd woningaanbod’, aldus Capel. Carolyn van Duijvendijk, directeur Wonam: ‘Wij richten ons specifiek op de ontwikkeling van middensegment (vrije sector) huurwoningen in Amsterdam. De enorme belangstelling voor woongebouw Square laat zien dat de vraag naar dit soort woningen hoog is.’

Tegelijkertijd heeft Wonam kunstproject Poort van Square onthuld, ontworpen door Aliki van der Kruijs. Het kunstproject bestaat uit een stalen hek met in brons gegoten takken als spijlen. Het hek geeft toegang tot het gezamenlijke binnenterrein en wordt dagelijks gebruikt als de gemeenschappelijke voordeur van woongebouw Square. Het stalen hek is ontworpen met De Boom des Levens als uitgangspunt. Deze metafoor past goed bij de jonge bewoners van het woongebouw.

Door kunst toe te voegen aan zijn woonprojecten wil de ontwikkelaar extra woonbeleving toevoegen. ‘Door kunst, ontworpen door jonge ontwerpers, toe te voegen aan onze projecten willen wij een eigen identiteit en trots toevoegen aan de woningen. Dit is in lijn met onze doelstelling om op een vindingrijke manier betaalbare huurwoningen in de vrije sector te realiseren in Amsterdam’, aldus Van Duijvendijk.

Reageer op dit artikel