nieuws

Winkels en appartementen aan Asterlo Rotterdam

regios

In Zuidwijk in Rotterdam wordt in 2017 aan de Asterlo begonnen met de bouw van een winkelplint met daarboven 51 huurappartementen. Ahold, Ten Brinke Groep en de gemeente Rotterdam tekenden hiervoor op 7 juni op de Provada in Amsterdam een ontwikkelovereenkomst.

Begin 2019 staat de oplevering gepland. Op de locatie waar nu de weekmarkt plaatsvindt, kunnen Rotterdammers dan hun intrek nemen in een van de 51 appartementen. Het gaat om huurappartementen in het middensegment. Geschikt voor senioren vanwege de toegankelijkheid van het gebouw en de aanwezigheid van een lift. Maar bijvoorbeeld ook voor andere buurtbewoners die willen doorgroeien naar een grotere woning.
De woontoren komt boven een winkelplint met een vestiging van Albert Heijn en Gall & Gall. De plint biedt naast deze twee winkels nog 380 m2 winkelruimte. Op het dak van de winkels komt parkeergelegenheid voor de bewoners van de appartementen. Voor het winkelend publiek komen op het plein en rondom de winkels 130 parkeerplaatsen.

Reageer op dit artikel