nieuws

Vastgoedman Ton Hendriks investeert niet meer in Nijmegen

regios

De Nijmeegse vastgoedmagnaat Ton Hendriks heeft het helemaal gehad met de welstandseisen die worden gesteld aan gebouwen, dat hij niets meer wil investeren in Nijmegen. ‘Ik doe niks meer, honderd procent zeker’, lucht hij zijn hart in De Gelderlander.

Aanleiding is dat de de Omgevingsdienst Regio Nijmegen, die toeziet op het naleven van bouwvergunningen, maandag een bouwstop heeft opgelegd voor een project van Hendriks aan de Visveldsestraat in Lent. Daar heeft hij een historische tuinmuur, een gemeentelijk monument, omver getrokken. De dienst heeft ook aangifte gedaan tegen Hendriks.

Hendriks is van plan de muur te herstellen. ‘De muur stond helemaal los en viel om. Je kon hem zo met de hand bewegen. Maar ik bouw die in de oorspronkelijke staat terug.’ 

Zijn boosheid richt zich niet op de verplichting de muur weer op te bouwen, maar op de omgevingsdienst, die toeziet op de eisen van welstand. Zo heeft hij het nieuwe hotel Blue aan de Oranjesingel geheel in oude stijl opgeknapt.Volgens de dienst heeft hij zich daarbij echter niet aan de vergunningsregels gehouden.Volgens de topman handelt het om ‘futiliteiten’. ‘Het ontneemt je de lust nog verder iets te doen in de stad. Ik heb miljoenen geïnvesteerd, maar die welstandsmensen voeren echt een anti-beleid’, zegt hij verontwaardigd in De Gelderlander. 

Reageer op dit artikel