nieuws

Studio’s en hotel bij Universiteit Twente

regios

Binnenkort start de transformatie van gebouw De Hogekamp op de campus van de Universiteit Twente (UT) in Enschede. In het gebouw worden 445 zelfstandige studenteneenheden gerealiseerd en zal ook Conferentiehotel Drienerburght zich vestigen.

Het college van bestuur van de UT is verheugd met de plannen die door Van Wijnen Projectontwikkeling Oost B.V. en Camelot Real Estate zijn gepresenteerd. De plannen sluiten volgens het bestuur uitstekend aan op de internationaliseringsambitie van de UT en de groei in (internationale) studentenmobiliteit.

Camelot zal de zelfstandige en gemeubileerde short stay faciliteiten gaan exploiteren en aan haar beleggingsportefeuille toevoegen. Camelot heeft ruime ervaring op het gebied van transformaties. De te realiseren short stay faciliteit onderscheidt zich ten opzichte van de bestaande voorraad op de UT Campus door energiezuinige, volledig ingerichte en gemeubileerde zelfstandige studio’s en aanvullende diensten in algemene ruimtes.

Op de kop van het gebouw zal, gescheiden van de studenteneenheden, het Conferentiehotel Drienerburght met 72 hotelkamers en 1.000 m2 conferentieruimten worden gevestigd. Het hotel zal volgens de initiatiefnemers ‘een vernieuwd concept krijgen, passend bij de behoeften van de UT en de regio’.

Eerder transformeerde Van Wijnen onder andere in Diemen/Amsterdam een kantoor naar 936 studentenappartementen.

Deze zomer zal Van Wijnen starten met het strippen van het gebouw, direct aansluitend zal worden gestart met de realisatie. De oplevering staat gepland voor medio 2018.

Reageer op dit artikel