nieuws

Start bouw WTC Utrecht

regios

Donderdagmiddag 29 juni is de eerste paal van het nieuw te bouwen WTC Utrecht de grond in gegaan. Namens eigenaar CBRE Global Investors en bouwer BAM Bouw en Techniek verrichtte wethouder Victor Everhardt van de gemeente Utrecht de starthandeling voor het boren van de eerste paal.

Het WTC Utrecht wordt gebouwd op de meest centrale locatie van Nederland, direct naast Utrecht Centraal Station. Het kantoor heeft een Breaam-NL Excellent ontwerpcertificaat en zal ruim 29.000 m2 omvatten verspreid over 19 verdiepingen. WTC Utrecht gaat zowel vaste als flexibele kantoorwerkplekken bieden en zal fungeren als netwerklocatie voor bedrijven, instellingen, ondernemers en publiek. Verspreid over de onderste vier verdiepingen van het gebouw worden voorzieningen aangeboden zoals horeca, retail en een meeting center. De komst van WTC Utrecht betekent de realisatie van het eerste multi-tenant kantoorgebouw op deze plek dat sinds circa 20 jaar voor de markt wordt gebouwd.

Reageer op dit artikel