nieuws

Stadgenoot wil van hotels Solids-project af

regios

Woningcorporatie Stadgenoot heeft voor de huurwoningen en drie hotels in het Solids-project aan de Constantijn Huygensstraat in Amsterdam splitsingsaktes aangevraagd, schrijft de Telegraaf. Stadgenoot wil de hotels verkopen.

Volgens woordvoerder Pim de Ruiter van de woningcorporatie is het experiment niet geslaagd. Ex-Stadgenootbestuurder Frank Bijdendijk wilde in 2011 op experimentele wijze wonen en werken samenbrengen. Geïnteresseerden ‘kochten’ via een veiling een casco huurhuis, dat zij met eigen investeringen helemaal mochten inrichten zoals zij dat zelf wilden. Er waren bijna geen regels. De gasten van de drie hotels, die bijna de helft van het pand in beslag nemen, geven voortdurende overlast voor de bewoners.

Stadgenoot regelde op 2 mei de splitsing van alle appartementen. De hotels zijn zo goed als verkocht, stelt woordvoerder De Ruiter in de krant: ‘Let wel, wij worden daar ook toe gedwongen door de inspectie van het ministerie van wonen. Tweeënhalf jaar geleden kregen wij een brief dat wij teveel bedrijfsruimte verhuurde aan de hotels en dat valt buiten onze primaire taak als woningcorporatie. Wij kregen vijf jaar om daar definitief verandering in te brengen. Dat doen we dus bij deze.’

Reageer op dit artikel