nieuws

Rotterdam investeert in sterkere stad

regios

Rotterdam maakt de komende twee jaar 50 miljoen euro vrij voor extra investeringen om de stad sterker, veiliger, aantrekkelijker en gezelliger te maken.

Het extra geld levert een financiële verschuiving op en komt met name ten goede aan een schonere stad, Rotterdam Oost, veiligheid, sport, zorg, cultuur, duurzaamheid en onderwijs. Dat staat in de Voorjaarsnota die op 16 juni door het college van burgemeester en wethouders is aangeboden aan de gemeenteraad.

Het college stelt voor om 12 miljoen euro extra te reserveren voor de buitenruimte om de schoonbeleving te vergroten. Ook wil het college in totaal  8,6 miljoen euro inzetten voor vergroening van het Museumpark, voor extra onderhoud aan de paden en wegen in het Kralingse Bos, toiletvoorzieningen in de openbare ruimte en het evenementenproof maken van parken.

Reageer op dit artikel