nieuws

Rotterdam besteedt woninglocaties aan

regios

De gemeente Rotterdam gaat vier woningbouwlocaties aanbesteden waar in totaal plek is voor zo’n 240 woningen. Het gaat om twee locaties op de Lloydpier en twee locaties aan de Hudsonstraat. De bouw op de vier locaties staat gepland in de periode 2016 – 2019.

De twee bouwpercelen die worden uitgegeven op de Lloydpier zijn bestemd voor woningen in het hogere segment en liggen op één van de mooiste zichtlocaties van Rotterdam, pal aan de Nieuwe Maas. In het najaar zal de gemeente Rotterdam beide percelen, die liggen in het middendeel van de bekende Lloydpier, aanbesteden.
De twee plekken bieden ruimte aan de bouw van zo’n honderd woningen. Dat mogen deels ook grondgebonden woningen worden, hetgeen bijzonder voor een binnenstedelijke locatie. De gemeente zal marktpartijen na de zomer uitnodigen om een spraakmakend voorstel te doen. De bouw staat gepland in 2018.
Het voormalige havengebied Lloydkwartier is in de jaren ’90 in ontwikkeling gebracht. Het gebied omringt de Schiecentrale met zijn TV-studio’s en creatieve bedrijven. Diverse oude havenpanden hebben hier een nieuwe bestemming gekregen, zoals het monumentale St Jobsveem met zijn lofts en het pand van Kühne en Nagel. De bijzondere architectuur van het Scheepvaart en Transportcollege, completeert het beeld van de pier.

In de Hudsonstraat, pal naast het Dakpark, brengt de gemeente Rotterdam ook twee woningbouwlocaties in ontwikkeling. In het project Hudson gaat het om twee percelen van 5500 m2 en 7800 m2. Hier is ruimte voor twee of meer gesloten bouwblokken met zo’n 140 ruime stadswoningen en gezinsappartementen. De gemeente Rotterdam roept via een aanbesteding ontwikkelaars nog deze zomer op om met een voorstel te komen voor deze bijzondere locatie. De bouw en verkoop van de woningen staat gepland voor de jaren 2017-2019.

Reageer op dit artikel