nieuws

ProRail koopt voor 72,5 miljoen Inktpot en Tulpenburgh

regios

Cushman & Wakefield heeft namens Basisfonds Stationslocaties de eerste twee kantoorgebouwen uit deze portefeuille voor 72,5 miljoen euro verkocht aan huurder ProRail die de optie tot eerste koop kreeg aangeboden. Dit betreft de kantoorgebouwen De Inktpot en het naastgelegen Tulpenburgh aan Moreelsepark 2 en 3 in Utrecht.

De gebouwen omvatten respectievelijk 27.000 m2 en 7.000 m2 kantoorvloer en er werken circa 2.000 mensen in deze gebouwen. De Inktpot (Moreelsepark 3) was een van de hoofdgebouwen van de NS en is gelegen naast Tulpenburgh (Moreelsepark 2). De gebouwen zijn met elkaar verbonden via een tunnel. Beide zijn rijksmonumenten en al sinds de bouw in het bezit van de spoorsector.

Het hoofdkantoor van ProRail (De Inktpot) is een massief bakstenen gebouw van vier verdiepingen, waarvan de vorm doet denken aan een inktpot. De 70 meter hoge toren van het gebouw bepaalt mede de contouren van de stad. De Inktpot is gebouwd tussen 1918 en 1921. In de plafonds en vloeren zijn 21 kilometer spoorrails verwerkt. Toenmalig NS-directeur Van Heukelom ontwierp het gebouw destijds zelf.

De totale Transit 2.0 portefeuille van Basisfonds Stationslocaties omvat 15 kantoorgebouwen gelegen aan NS stations verspreid over Nederland. Cushman & Wakefield heeft de exclusieve verkoopopdracht voor de Transit 2.0 portefeuille van Basisfonds Stationslocaties. Molenbeek Makelaars, partner in Dynamis, trad op als adviserende makelaar voor koper ProRail.

 

Reageer op dit artikel