nieuws

Prologis realiseert 23.000 m2 logistiek Nieuwegein

regios

Prologis heeft een built-to-suit overeenkomst voor een distributiecentrum van 23.000 m2 in Nieuwegein getekend met een internationale logistieke dienstverlener.

Het te bouwen distributiecentrum is gelegen op bedrijvenpark Het Klooster dicht bij de A2, A12 en A27. Het project wordt gebouwd aan de hand van kwalitatief hoogwaardige specificaties en krijgt de Breeam-kwalificatie ‘zeer goed’ mee. De oplevering vindt in het tweede kwartaal van 2017 plaats. Prologis bezit in de regio Utrecht overigens al drie distributiefaciliteiten. Met deze uitbreiding van het portfolio komt het totaal aantal vierkante meters in Utrecht op ruim 100.000.

Johan Gadella, wethouder Economische Zaken van de gemeente Nieuwegein, is ‘zeer verheugd met deze ontwikkeling’. ‘Het is illustratief voor een trend die wij al eerder zagen dat steeds meer bedrijven, retailers en e-tailers ervoor kiezen om hun nationale distributie vanuit onze regio te organiseren.’

Bram Verhoeven, country manager Prologis Benelux over de overeenkomst: ‘We zijn al jaren actief in deze regio en zien hier een sterke groei in de vraag naar a-klasse distributiefaciliteiten. Naast deze ontwikkeling kunnen we hier met 30.000 m2 extra uitbreiden om zo flexibel de groei van onze klanten te ondersteunen.’ In de Benelux is Prologis per 31 maart 2016 eigenaar van ruim 1,9 miljoen vierkante meter aan logistiek vastgoed.

 

Reageer op dit artikel