nieuws

OVG mag tot 75.000 m2 realiseren aan Zuidas

regios

OVG Real Estate mag van de gemeente Amsterdam aan de Zuidas een multifunctioneel gebouw realiseren met een totale oppervlakte van 50.000 tot 75.000 m2.

OVG mag tot 75.000 m2 realiseren aan Zuidas

De kavel ligt aan de Beethovenstraat tegenover het hoofdkantoor van ABN Amro, naast het Sportpark Goed Genoeg (AFC). Het gaat om de realisatie van een multifunctioneel gebouw met een gemengd programma van kantoren, woningen en voorzieningen. De bouw begint in 2017 en de oplevering staat gepland voor 2020-2021.

De gemeente heeft na de beoordeling OVG Real Estate als ontwikkelaar geselecteerd met een ontwerp van architectenbureau MVRDV. Voor het voorzieningenprogramma is reeds een aantal beoogde gebruikers in beeld. De eindgebruiker voor het kantorenprogramma is al vastgelegd. OVG wil nog niet zeggen wie het is.

Donderdag  8 oktober 2015 hebben Klaas de Boer, directeur Zuidas, gemeente Amsterdam en Coen van Oostrom, ceo van OVG Real Estate de overeenkomst getekend.

Reageer op dit artikel