nieuws

Overeenkomsten voor ontwikkeling Leiden Noord

regios

Op donderdag 9 juni sluit de gemeente Leiden tijdens de Provada een overeenkomst voor de grondverkoop van 50 huurappartementen op de Van Voorthuijsenlocatie. Aansluitend wordt de turnkeyovereenkomst voor de realisatie van de tweede openbare parkeergarage bij het Kooiplein door de gemeente Leiden en Kooiplein Leiden CV ondertekend

Het nieuwbouwproject Kroon van Noord vormt de derde en laatste fase in de totale woningbouwontwikkeling op de Van Voorthuijsenlocatie. De eerste twee fases zijn gerealiseerd door woningcorporatie de Sleutels en zijn onlangs opgeleverd.

Na realisatie van de openbare parkeergarage Kooiplein is het gebied 412 parkeerplekken rijker. Met de uitbreiding van het aantal winkels en de aanwezigheid van goede parkeervoorzieningen wordt het Kooiplein het bruisende hart van Leiden Noord. In de omgeving van het Kooiplein wordt de openbare ruimte aangepakt en komen er zowel sociale huurwoningen als vrije sector huur- en koopwoningen bij. Kooiplein Leiden CV bouwt ook de andere parkeergarage in het gebied. Hiervoor werd al eerder een overeenkomst gesloten.

 

Reageer op dit artikel