nieuws

Overeenkomst woonzorg Merenhoef Maarssen

regios

Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg en Koolstof Vastgoed hebben een koop- en samenwerkingsovereenkomst getekend voor de herontwikkeling en revitalisatie van woonzorg-locatie Merenhoef in Maarssen.

Overeenkomst woonzorg Merenhoef Maarssen

De herontwikkeling van het terrein omvat de renovatie van het bestaande zorggebouw en 32 aanleunwoningen én de bouw van 48 nieuwe huurappartementen, veertien levensloopbestendige grondgebonden woningen en zo’n 2.000 m2 ondersteunende voorzieningen.

Met de herontwikkeling van het terrein spelen het Leger des Heils en Koolstof Vastgoed in op actuele veranderingen in het zorglandschap. De huurders en kopers van de sociale en vrije-sector-servicewoningen in het gebied kunnen, indien gewenst, allemaal gebruikmaken van de voorzieningen van het zorgcentrum. Onder andere moderne domotica- en communicatievoorzieningen maken het mogelijk om langer thuis te blijven wonen, ook als de vraag naar zorg toeneemt.

Het nieuw te bouwen servicecentrum van het zorgcomplex krijgt bovendien een belangrijke wijkfunctie en eerstelijns zorg is beschikbaar in de Ahoed (Apotheek en huisartsen onder één dak) als onderdeel van het nieuwe servicecentrum.

Het Leger des Heils verleent in Merenhoef zorg aan zo’n 80 ouderen die lichamelijke of psychogeriatrische zorg nodig hebben in verschillende zorgzwaartes. De bewoners hebben allen een eigen kamer met eigen sanitair en in Merenhoef is 24 uur per dag  professionele zorg en begeleiding aanwezig.

Koolstof Vastgoed, een ontwikkelende vastgoedbelegger, richt zich vooral op ontwikkelingen in het middensegment van de huursector en in het woon-zorgsegment.

Reageer op dit artikel