nieuws

Overeenkomst parkeergarage Leiden

regios

De gemeente Leiden en Kooiplein Leiden CV (Heijmans en woningbouwcorporatie De Sleutels) hebben een turn-key overeenkomst gesloten voor de ontwikkeling en de realisatie van een tweede parkeergarage bij het Winkelcentrum Kooiplein, ‘Het Plein van Leiden’ in Leiden Noord.

De parkeergarage komt te liggen tussen de Kooilaan en Bernardstraat en telt 142 openbare parkeerplaatsen. Samen met de in aanbouw zijnde openbare parkeergarage aan de andere zijde van de Kooilaan krijgt het gebied zo’n 356 gebouwde parkeerplaatsen. De realisatie van de parkeergarage is onderdeel van de gebiedstransformatie van het Kooiplein naar een sterk woon-, werk- en leefgebied.

Heijmans ontwikkelt en bouwt de parkeergarage. Met het sluiten van de turn-key overeenkomst wordt de parkeergarage eigendom van de gemeente Leiden. De parkeergarage wordt in twee lagen bovengronds gerealiseerd en is voor zowel voor de bezoekers van het winkelcentrum toegankelijk als voor de bewoners en bezoekers van de bewoners. De parkeergarage is onderdeel van de ontwikkeling van een nieuwe grote Albert Heijn supermarkt, twaalf parkwoningen met drie appartementen op het dak van de supermarkt en twintig grondgebonden rijwoningen aan de Bernardstraat. Tevens wordt het dak van de Albert Heijn en de parkeergarage deels verrijkt met een hoogwaardig openbaar dakpark met veel groen.

 

Reageer op dit artikel