nieuws

Nieuwe fabriek voor Danone Nutricia

regios

Danone Nutricia Early Life Nutrition, het Franse moederbedrijf van Nutricia, krijgt op het bedrijventerrein Laarakker in het Brabantse Haps een nieuw onderkomen voor de productie van babyvoeding.

Nieuwe fabriek voor Danone Nutricia

Aannemingsmaatschappij Friso uit Sneek (onderdeel van Friso Bouwgroep) is samen met Hurks bouw uit ‘s-Hertogenbosch als bouwcombinatie aangesteld. Donderdag 9 juni gaf Danone Nutricia samen met Friso-Hurks het startsein voor de nieuwbouw van ruim 49.000 m2. Het project, een investering van 240 miljoen euro, is Danone’s grootste investering in zijn Europese productiecapaciteit.  Eind 2017 zal de nieuwe fabriek operationeel zijn en zal hij voor meer dan tachtig landen babyvoeding, onder andere Nutrilon en Aptamil produceren.

De nieuwbouw bestaat onder andere uit de realisatie van een droogtoren van 45 meter hoogte en een mengtoren van 26 meter. Daarnaast wordt er een laboratorium van 800 m2 gebouwd. De constructieve werkzaamheden zullen in het derde kwartaal van 2017 gereed zijn. Aansluitend worden de afbouwwerkzaamheden eind 2017 afgerond. 

 

Reageer op dit artikel