nieuws

Nieuw faculteitsgebouw Rechten UvA

regios

TBI-ondernemingen J.P. van Eesteren en Croonwolter&dros starten de afbouw van gebouw A op de Roeterseilandcampus. Dit wordt de nieuwe thuisbasis van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Amsterdam (UvA).

Nieuw faculteitsgebouw Rechten UvA

Naast nieuwe voorzieningen voor onderwijs en onderzoek biedt het gebouw straks ook ruimte voor kleinschalige winkels en horeca. Gebouw A gaat in augustus 2017 open.

Tussen het nieuwe gebouw van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid en het gebouw van de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen bouwt J.P. van Eesteren een hoofdentree voor beide gebouwen. Onder de hoofdingang legt de bouwer een fietsenkelder aan met ruimte voor 2.200 fietsen. Daarnaast komen er in het pand de grootste collegezaal van de UvA die plaats biedt aan 450 mensen, twee kleinere zalen voor elk 150 personen en zes seminarzalen.

Verder bouwt J.P. van Eesteren een juridische bibliotheek, een oefenrechtszaal en minimaal 275 studieplekken. Daarnaast worden daklichten en een groen dak gerealiseerd. Croonwolter&dros neemt de elektrotechnische- en werktuigbouwkundige installaties voor al deze ruimtes voor haar rekening. 

Reageer op dit artikel