nieuws

NewPeople koopt REM-eiland

regios

NewPeople heeft het REM-eiland gekocht van Woonstichting De Key na een inschrijvingsprocedure die eerder dit jaar heeft plaatsgevonden. NewPeople is zelf gevestigd in het REM-eiland.

Het REM-eiland ligt in de Nieuwe Houthaven aan de Haparandadam 45 en is getransformeerd naar een restaurant, kantoorruimte en vergaderruimte. De Houthavens zijn volop in ontwikkeling. Het gebied kenmerkt zich door de combinatie van water, wonen en werken en heeft een stoere, creatieve en eigentijdse uitstraling.

Het REM-eiland heeft zijn functie als gebiedspromotor voor de Houthavens uitstekend ingevuld. De Key kan het branchevreemde vastgoed daarom afstoten. Met de opbrengst van de verkoop investeert De Key in nieuwe woningen voor woonstarters binnen de ring A-10, zoals de Zuidblokken, de Amstelcampus Leeuwenhoek en de Riekerhaven.

NewPeople is zelf gehuisvest in het REM-eiland en is een gerenommeerd Recruitment & Interim Management bureau, voor the next generation marketeers. De koopsom is niet bekendgemaakt maar is marktconform. Bij deze transactie werd woonstichting De Key bijgestaan door Van Dijk & Ten Cate Vastgoedadviseurs.

Reageer op dit artikel