nieuws

Multi levert wijkwinkelcentrum Amsterdam-Noord op

regios

Wijkwinkelcentrum Mosveld in Amsterdam-Noord is heropend. Het winkelcentrum omvat 7.000 m2 winkels en horeca, 53 huurappartementen in de vrije sector en 140 parkeerplaatsen.

Coby van Berkum, voorzitter van de bestuurscommissie Amsterdam-Noord, verrichtte de opening met Collin Boelhouwer van Bouwinvest en Françoise Dechesne van Multi Netherlands. Multi Netherlands is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en realisatie van het winkelcentrum. Bouwinvest heeft, namens het Bouwinvest Retail Fund, de winkels en het parkeerdek gekocht van Multi. Stichting beleggingsfonds Rox uit Amsterdam is eigenaar van de appartementen en de gemeente Amsterdam heeft zorggedragen voor de inrichting van de openbare ruimte.

Het wijkwinkelcentrum voorziet in de dagelijkse behoefte van de bewoners van de Volewijck, Buiksloterham en Overhoeks. Het bestaat uit een mix van ketens en zelfstandige ondernemers zoals Albert Heijn, Deen, Etos, Holland & Barrett (De Tuinen), vishandel Tuyp en zonen, Kruidvat, Toko Tjin’s, Primera, De Bakkerszonen, Pearle, Febo, Ami Kappers, Papa John’s Pizza, Brow & Beauty Bar, Chitir Chicken, Brainwash kappers, Benu apotheek en Bloomies. De Openbare Bibliotheek Amsterdam opent later dit jaar de deuren met een nieuw horecaconcept. Het winkelcentrum is nagenoeg geheel verhuurd.

Van Berkum stelt dat Noord hiermee ‘weer het centrum krijgt dat het verdient’. Collin Boelhouwer, hoofd asset management winkels Bouwinvest: ‘Mosveld biedt het snel groeiende aantal bewoners van Amsterdam-Noord de perfecte gelegenheid voor het doen van hun dagelijkse boodschappen. Dit is bij uitstek een winkelcentrum dat veel meer is dan alleen maar een centrum met winkels.’

Volgens Françoise Dechesne, directeur Multi Netherlands, kan de plek dan ook uitgroeien tot het centrum van de wijk. ‘Het omvat immers woningen boven de winkels, met horeca en met mogelijkheden voor andere publieksfuncties. Maar ook door de stedenbouwkundige inbedding in de bestaande buurt, door het plein vóór de winkels en door de aansluiting op de winkels in de Van der Pekstraat.’

Tim van Veggel, partner Stichting beleggingsfonds Rox. ‘Als familie Van Veggel hebben we een langetermijnvisie gericht op kwaliteit. De ontwikkeling van Mosveld is daar een goed voorbeeld van. De aantrekkelijke huurwoningen zijn een welkom aanbod voor de stad, getuige de hoge mate van interesse tot dusver van huurders.’

Reageer op dit artikel