nieuws

MRP bouwt 200 appartementen op Strijp-S Eindhoven

regios

Meijer Realty Partners (MRP) heeft op 7 juni 2016 overeenstemming bereikt met de gemeente Eindhoven over de aankoop van een kavel bij Natlab op Strijp-S dat bestemd is voor de ontwikkeling en realisatie van circa 220 appartementen.

Bart Meijer van MRP en wethouder Staf Depla ondertekenden de koopovereenkomst over de woningontwikkellocatie Bouwveld F op Strijp-S. De transformatie van dit gebied begon al in 2006. Door de aantrekkelijke mix van functies is dit gebied inmiddels een van de meest populaire woon- en werkgebieden van Eindhoven. Eerder werd op bouwveld F al de herontwikkeling van het monumentale Natlab-gebouw van Philips gerealiseerd. Inmiddels vormt dit een media-cluster waar onder andere film-/theaterhuis Plaza, filmplatform Broet, Baltan Laboratories (instelling op het snijvlak van kunst en technologie) en de VPRO hun activiteiten ontplooien. Op dit moment wordt de nieuwe vmbo/mbo-locatie SintLucas gebouwd. Volgens planning verhuist de school in de zomervakantie van 2016 naar Strijp-S en krijgen 1900 leerlingen een mooi onderkomen dat aansluit bij de creatieve bedrijvigheid in het gebied. De direct naastgelegen bouwkavel biedt ruimte aan 220 appartementen, die de komende periode door MRP Development worden ontwikkeld en gerealiseerd. Naar verwachting komen de appartementen medio 2018 beschikbaar voor de verkoop en/of verhuur.

Strijp-S is in bouwvelden verdeeld. Bouwveld F is het enige bouwveld dat de gemeente nog bezat op Strijp-S. Door de herontwikkeling van Natlab (fase 1), de verkoop aan SintLucas (fase 2) en nu de verkoop aan MRP (3de en laatste fase) kan de grondexploitatie van bouwveld F op Strijp-S aan het einde van dit jaar worden afgesloten. 

 

Reageer op dit artikel