nieuws

H&M naar Leidsche Rijn

regios

Hennes & Mauritz is met LRC tot overeenstemming gekomen inzake het aanhuren van 2.150 m2 winkelruimte in Leidsche Rijn Centrum. H&M is hiermee na de Jumbo Foodmarkt (5.600 m2) de tweede grote anchor tenant die naar Leidsche Rijn Centrum komt.

De winkel beschikt over twee bouwlagen en is gelegen aan het Hof van Bern en zal een uitgebreide collectie dames-, heren- en kindermode als ook woonaccessoires aanbieden. Het Hof van Bern is in Leidsche Rijn Centrum de plek waar de (inter)nationale fashion ruim vertegenwoordigd zal worden.

In Leidsche Rijn Centrum ontwikkelt Leidsche Rijn Centrumplan (een samenwerking van A.S.R. Vastgoed Projecten en Vesteda Project Development) een stadscentrum voor de uiteindelijk ruim 100.000 bewoners van Leidsche Rijn. De wijk heeft nu 82.000 inwoners. Door de toename van de woningbouwproductie in Utrecht en in het bijzonder in Leidsche Rijn is Utrecht één van de snelst groeiende steden van Nederland. Met de ligging aan de A2 en direct gelegen aan de voet van de ‘gele brug’ heeft het centrum een primair verzorgingsgebied van 160.000 mensen binnen een afstand van 10 autominuten. In het totale plan is LRC verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het kerngebied met 22.400 m2 retail, 5.600 m2 foodmarkt, 3.000 m2 dienstverlening, 4.000 m2 horeca en 3.000 m2 maatschappelijke voorzieningen. Naast de winkels en voorzieningen omvat het programma een parkeergarage met 1.300 openbare en 670 private parkeerplaatsen, 762 appartementen (waarvan 511 koopappartementen en 251 huurappartementen voor Vesteda)  en 10.000 m2 kantoren in het hart van het plan. De bouw is al aangevangen en vanaf derde kwartaal 2017 zal oplevering plaatsvinden.

 

Reageer op dit artikel