nieuws

Herontwikkeling Twin Towers op Zuidas

regios

In het hart van de Zuidas, direct naast het WTC en station Amsterdam Zuid, herontwikkelt Provast de Twin Towers voor het Commerz Real open-ended real estate fund hausInvest. De torens worden getransformeerd tot een hoogwaardige mixed-use ontwikkeling: Two Amsterdam.

De oorspronkelijke gebouwen aan de Strawinskylaan, beter bekend als de Akzo- en Stibbe-toren, dateren uit het begin van de jaren 90. De huidige huurders keren niet terug. Hiermee is de weg vrij om de twee kantoortorens te transformeren. De kantoortoren wordt verbreed en de hoteltoren verhoogd. Zo worden er extra meters toegevoegd en krijgen de torens ieder een eigen identiteit. Per saldo wordt er kantoorruimte aan de markt onttrokken.

Dit multifunctionele project middenin de Zuidas bestaat uit 20.000 m² vvo multi-tenant kantoor, een high-end hotel met circa 330 kamers, een skybar, een restaurant en een ondergrondse parkeergarage met 380 parkeerplaatsen. Onaantrekkelijke (semi-)openbare ruimte wordt getransformeerd tot een intieme groene corporate garden. De functies versterken elkaar, creëren 24/7 leven in het gebied. De kantoortoren bestaat uit grote, flexibel in te delen verdiepingen met vides en trappen.

Provast en Commerz Real zijn momenteel in gesprek met hotel- en kantoorgebruikers. KCAP Architects&Planners is verantwoordelijk voor het ontwerp. De bouw start in 2017 en de oplevering staat gepland voor eind 2018.

Reageer op dit artikel