nieuws

Herontwikkeling Donner-pand in Rotterdam

regios

Het voormalige Donner-pand aan Lijnbaan 150 in Rotterdam wordt herontwikkeld door Top Vastgoed. Top bereikte bereikte hierover onlangs overeenstemming met Investore, de eigenaar van het gebouw. Het pand omvat circa 6.000 m2 winkelruimte, verdeeld over meerdere etages.

Het Donner-pand staat op de hoek van de Lijnbaan en het Binnenwegplein. Direct naast het pand komt aan het Binnenwegplein een entree van de nieuwe, 17.000 m2 grote Primark die in het centrum gerealiseerd gaat worden in het plan Forum Rotterdam. De locatie ondergaat daarmee de komende jaren een forse opwaardering.

Mei Architecten uit Rotterdam tekent voor het ontwerp van de plannen. Het gemeentelijk monument was decennia in gebruik bij boekhandel Donner, waardoor het in Rotterdam als het ‘Donner-pand’ bekend staat. Het is in 1954 gebouwd naar een ontwerp van Van den Broek & Bakema als meubelmagazijn De Klerk. Sinds de deconfiture van boekhandelsketen Selexyz wordt het pand op tijdelijke basis verhuurd, in afwachting van herontwikkeling. Het doel is in nauwe samenwerking met de gemeente Rotterdam tot nieuwe plannen voor het gebouw te komen.

Reageer op dit artikel