nieuws

Hercuton bouwt dc van 32.000 m2 in Dordrecht

regios

Op een van de laatste grote percelen van bedrijventerrein Dordtse Kil III in Dordrecht verrijst binnenkort een distributiecentrum van maar liefst 32.000 m2. Hercuton realiseert het gebouw voor de Europese tak van een belegger van wereldformaat en zal als pilot dienen voor de aankomende wet Kwaliteitsborging voor het bouwen.

Hercuton bouwt dc van 32.000 m2  in Dordrecht

De ontwikkeling is in samenwerking met Glint Real Estate, Over Engh Vastgoed, de Regionale Ontwikkelingsmaatschappij Drechtsteden (ROM-D) en Deal Drechtsteden tot stand gekomen. Cushman & Wakefield is namens de belegger bij het project betrokken en is met verschillende potentiële huurders in gesprek.
Het project zal als pilot dienen voor de aankomende wet Kwaliteitsborging voor het bouwen. Recent heeft minister Blok een wetsvoorstel hiervoor ingediend bij de Tweede Kamer. Voor de woningbouw zijn reeds enkele pilots uitgevoerd, voor de (grote) utiliteitsbouw nog niet.
De grondoverdracht heeft plaatsgevonden op 21 juni 2016. Op 27 juni start Hercuton met het heiwerk. De oplevering vindt april 2017 plaats.

Reageer op dit artikel