nieuws

FloraHolland investeert fors in centrumgebouw Aalsmeer

regios

De leden van Royal FloraHolland hebben in ruime meerderheid ingestemd met de vernieuwing van het centrale gebouw op het veilingterrein in Aalsmeer vernieuwen. Voor de herinrichting trekt het bloemenveilingbedrijf 22,5 miljoen euro uit.

Dat meldt nu.nl. Een deel van de ruimtes op het veilingterrein is niet meer van deze tijd. Ze voldoen niet meer aan de gezondheids- en veiligheidseisen.

Het bedrijf wil 14.000 m2 terrein omvormen tot verhuurbare ruimtes met speciale rijplaten, waardoor goederen makkelijker de vrachtwagen in kunnen. Daarnaast verkleint Royal FloraHolland zijn vastgoed met 13.000 vierkante meter.

Vorige maand verkocht FloraHolland de voormalige bloemenveilinglocatie in Bleiswijk aan de  Amerikaanse vastgoedinvesteerder USAA Realco Europe. Het terrein omvat 26 hectare grond, waarvan 125.000 m2 is bebouwd, en een aansluitende ontwikkellocatie van 11 hectare.

Reageer op dit artikel