nieuws

Euroma naar bedrijventerrein Hessenpoort Zwolle

regios

Kruiden- en specerijenproducent Koninklijke Euroma in Wapenveld gaat een fabrieksruimte bouwen op bedrijventerrein Hessenpoort in Zwolle. De bedrijfsactiviteiten worden van het huidige pand aan Kloosterweg 3 in Wapenveld naar Zwolle verplaatst.

Euroma naar bedrijventerrein Hessenpoort Zwolle

De achterblijvende fabriek en 6 ha grond aan de Kloosterweg worden verkocht. Aanleiding voor de verhuizing is de groeiambitie van het bedrijf. Woordvoerder Hanneke Broekhuizen: ‘We gaan nu eerst aan de slag met een ontwerp voor het gebouw en de equipment.’ De eerste paal zal in juni 2017 worden geslagen. Wanneer Euroma verhuist is nog niet bekend.

Eerder was Euroma kandidaat voor het aan te leggen bedrijventerrein H2O in de gemeenten Heerde, Hattem en Oldebroek bij de snelwegkruising Hattemerbroek. Euroma vindt zijn oorsprong in Zwolle waar het in 1899 werd opgericht als onderneming in kruiden, specerijen en farmaceutische artikelen. Bij Euroma werken 220 medewerkers. Het bedrijf is eigendom van directeur Robert Hoogstra.

Reageer op dit artikel