nieuws

Eerste steen Haags studentenproject Geste

regios

Aan het Haagse Stationsplein tegenover station Den Haag Hollands Spoor wordt het voormalige ‘kleine’ Belastingkantoor getransformeerd in een gebouw met 155 studio’s voor studenten.

Eerste steen Haags studentenproject Geste

Op 8 juni hebben de kinderen van de in 2014 overleden Haagse ondernemer Gerard Stevers de eerste gevelsteen ingemetseld. In het voormalige kantoorgebouw worden 155 nieuwe kleine appartementen gerealiseerd.  Deze in omvang variërende studio’s (18 tot 32 m2) worden in de loop van 2016 gefaseerd opgeleverd. Daarnaast komt er 750 m2 commerciële ruimte in de plint. Onder het gebouw worden parkeerplaatsen gerealiseerd voor fietsen, scooters en auto’s.

Andrea Stevers van Geste Groep: ‘Mijn vader wilde Den Haag mooier en veiliger maken. Voorbeelden zijn de Haagsche Bluf, een van de mooiste winkelgebieden van Nederland, en de Baljurk in de Kettingstraat. Als eerbetoon worden in de witte gevelstenen en de hekwerken van het project aan het Stationsplein subtiel zijn initialen verwerkt.’

Pieter Sitsen van architectenbureau KOW over het project: ‘Deze prachtige studentenhuisvesting wordt gerealiseerd op een prominente plek in Den Haag. Het wordt een stoer bakstenen gebouw met een klassiek-moderne uitstraling. Het heeft een duidelijk te onderscheiden plint, verdiepingen en daklijst. In de detaillering komt de witwaarde van Den Haag terug: witte banden, gevelstenen en details zijn karakteristiek voor de neo-renaissancistische stijl die kenmerkend is voor Haagse architectuur.’

Sitsen: ‘Duurzame elementen in het ontwerp zijn de sterk verbeterde isolatie van vloer, gevel en dak en het terugwinnen van warmte uit de af te voeren ventilatielucht. Samen zorgen zij voor een substantiële verlaging van het energieverbruik. Maar het belangrijkste duurzame aspect is natuurlijk het hergebruik van het casco. Slopen is vaak niet nodig om iets prachtigs te realiseren.’ Aannemer van het project is Van Zanten Bouw in Vlaardingen.

Reageer op dit artikel