nieuws

Duwo levert 10.000e studentenwoning Amsterdam op

regios

Laurens Ivens, wethouder Wonen, heeft op 17 juni 10.000e studentenwoning van Duwo in Amsterdam opgeleverd. Het betreft een studio in het studentencomplex aan de Jacques Veltmanstraat.

Studentenhuisvester Duwo is sinds 2003 actief in Amsterdam. De Amsterdamse portefeuille omvat nu 10.000 woningen. De volledige Duwo-portefeuille, dat ook vestigingen in Delft, Den Haag, Deventer, Leiden en Wageningen heeft, bestaat uit 30.000 woningen. De studio van 23 m2 in de Jacques Veltmanstraat heeft een kale huurprijs van 324 euro. Dat is de huurprijs inclusief tv, internet, servicekosten en na aftrek huurtoeslag vanaf 18 jaar. In totaal bestaat het complex in Nieuw-West uit 419 zelfstandige studio’s.

Wettelijk mag Duwo voor deze woning een huurprijs van 627 euro rekenen (maximale kale huur plus servicekosten). Om het voor studenten betaalbaar de houden, topt de studentenhuisvester dit maximaal toegestane bedrag af naar de huurtoeslaggrens vanaf 18 jaar. Grotere studio’s (31-43 m2) worden verhuurd voor prijzen tussen 367 en 402 euro. Nog ruimere twee- en driekamerappartementen hebben een maandhuur van 402 euro (ook inclusief genoemde voorzieningen en met aftrek van huurtoeslag, maar dan vanaf 23 jaar). 

Reageer op dit artikel