nieuws

Duits hotel in Kopgebouw

regios

Voor het Kopgebouw, ook wel bekend als het Amsterdam City Harbour Hotel aan de Cruquiusweg in Amsterdam, is een langjarige overeenkomst gesloten tussen VOF Kopgebouw Entrepot en Novum Hotels voor de realisatie en exploitatie van een viersterren hotel met 245 kamers .

Het Amsterdam City Harbour Hotel zal het eerste hotel van Novum in Nederland worden. Novum is een Duitse hotelketen met ruim 80 hotels en circa 7.500 hotelkamers in met name Duitsland, maar ook in Oostenrijk en Hongarije. Novum zal op deze locatie een Novum Select gaan exploiteren.

Het plan is ontwikkeld door HBB Groep. De bouw wordt uitgevoerd door Huib Bakker Bouw uit Heemstede. De gehele ontwikkeling bestaat uit een hotel, serviced apartments en een jachthaven met circa 200 ligplaatsen. Er komt een tweelaagse ondergrondse stallingsgarage. In het plan zijn ook ondersteunende voorzieningen voor de jachthaven opgenomen.

De bouw is al begonnen en zal naar verwachting maximaal circa 3 jaar duren. De ontwikkelaar zal zich na de zomer voorbereiden op de beleggingsverkoop.

Voor de serviced apartments is eind 2015 al een overeenkomst gesloten met de Short Stay Group (Yays). VOF Kopgebouw Entrepot  werd bij deze transactie geadviseerd door FRIS en Savills. Novum werd bijgestaan door Berghs & Partner. 


Reageer op dit artikel