nieuws

DSV ontwikkelt dc van 41.000 m2 in ‘s-Heerenberg

regios

Logistiek dienstverlener DSV heeft 6,3 hectare grond gekocht op de logistieke locatie DocksNLD in ‘s-Heerenberg. De aankoop dient voor de bouw van een distributiecentrum van 41.000 m2.

DSV ontwikkelt dc van 41.000 m2 in ‘s-Heerenberg

Dat meldt de gemeente Montferland, de verkoper van de grond. Met het nieuwe magazijn gaat DSV zeer verschillende klanten bedienen. Tussen 150 en 200 mensen zullen er een baan vinden. In een volgende fase zal DSV nog eens 4 hectare grond van de gemeente afnemen, hebben de partijen afgesproken.

DocksNLD ligt op de grens van Duitsland en Nederland, midden tussen de Randstad en het Ruhrgebied. Dit grote bedrijventerrein voor internationaal opererende logistieke bedrijven biedt een korte en snelle verbinding met weg, water en spoor, zo prijst de gemeente het gebied aan. ‘We zijn erg blij dat DSV zijn logistieke activiteiten in ‘s-Heerenberg uitbreidt’, zegt burgemeester Ina Leppink-Schuitema van Montferland. ‘Het verstevigt onze positie als belangrijke logistieke hotspot in Nederland en zal een positief effect hebben op de verdere groei van DocksNLD en natuurlijk de gehele Logistics Valley Gelderland.’

Reageer op dit artikel