nieuws

Drechtsteden heten voortaan ‘Drecht Cities Maritime Delta’

regios

De regio Drechtsteden gaat zich vanaf half 2016 internationaal profileren om meer bedrijven naar het gebied te trekken als ‘Drecht Cities Maritime Delta’.

Drechtsteden heten voortaan ‘Drecht Cities Maritime Delta’

‘De Drechtsteden heeft een internationale identiteit hard nodig’, aldus directeur Martin Bloem van DEAL!, het samenwerkingsverband van de zes betrokken gemeenten. ‘We kunnen in de Drechtsteden juist internationaal het verschil maken met onze krachtige maritieme en logistieke sectoren.’

Er komt een nieuw logo bestaande uit een blauwe driehoek met in de hoeken waterdruppels. Daarmee wordt de delta rondom het Drierivierenpunt van Oude Maas, Noord en Beneden Merwede gesymboliseerd en het water dat de steden verbindt.

Voor het Engelstalig merk ‘Drecht Cities Maritime Delta’ is gekozen omdat bedrijven in de maritieme en logistieke sector meestal Engels als voertaal hebben.

Reageer op dit artikel