nieuws

COD koopt schoolgebouw van De Key

regios

Na een tenderprocedure heeft Woonstichting De Key de voormalige Ambachtsschool, gelegen aan Verspronckweg 148-150 in Haarlem, verkocht aan COD.

Het complex omvat het monumentale voormalige hoofdgebouw van de school met bijgebouwen, drie woningen en een trafohuis. De school is gebouwd in 1920 en was tot 2010 in gebruik door de VMBO-school het Sterrencollege. De oppervlakte van het gehele complex is 21.600 m2.

De tenderprocedure is naar tevredenheid van verkoper de Key verlopen. Deze zal de middelen inzetten voor het creëren van woonruimte voor starters binnen de ring van Amsterdam. COD heeft plannen om de voormalige Ambachtsschool te herontwikkelen naar woningen. Dit project past daarmee in de strategie van COD om gebouwen een toekomstbestendige herbestemming te geven.

Bij deze transactie is verkoper Woonstichting de Key tijdens het hele proces commercieel geadviseerd door JLL en juridisch ondersteund door Van Doorne. Koper COD werd commercieel en juridisch bijgestaan door Savills en CMS.

Reageer op dit artikel