nieuws

BPA ontwikkelt 581 jongerenwoningen Rotterdam-Zuid

regios

BPA ontwikkelt in Rotterdam-Zuid aan de Dynamostraat 581 zelfstandige woningen met voorzieningen en 131 parkeerplaatsen.

Dit project De Startmotor behelst een nieuw woonconcept voor jongeren. In de ondergelegen garage komen ook ruim voldoende rijwielbergingen. De collectieve voorzieningen bestaan uit lounge ruimten, een daktuin met barbecue en een multifunctioneel sportveld op het dak. In de plint van het gebouw komen horeca en commerciële ruimten.

Met de bouw wordt binnenkort aangevangen. De omgevingsvergunning is inmiddels door de gemeente afgegeven. Het jongerenhuisvestingsconcept wordt gerealiseerd in het stedelijke gebied Hart van Zuid, op loopafstand van het winkelcentrum Zuidplein, het gelijknamige OV-knooppunt en sport- en evenementencomplex Ahoy.

De doelgroep voor De Startmotor zijn jongeren die het ouderlijk nest verlaten en zijn opgegroeid in de randgemeenten aan de zuidzijde van Rotterdam, zoals Barendrecht, Ridderkerk, Albrandswaard en de woonkernen in de Hoekse Waard. De Mik Bedrijfshuisvesting is belast met de beleggingsverkoop.

Reageer op dit artikel