nieuws

Bouw 600 woningen stap verder

regios

Heijmans, de Duitse belegger Patrizia en de gemeente Den Haag ondertekenen vandaag op de Provada een raamovereenkomst voor de ontwikkeling en bouw van circa 600 woningen aan de Leyweg, nabij het HAGA ziekenhuis in Den Haag. Daarmee zetten de partners een volgende stap in deze ontwikkeling, die in oktober 2015 al werd ingezet met een intentieovereenkomst.

De raamovereenkomst omvat de ontwikkeling en bouw van zo’n 620 woningen – eengezinswoningen en appartementen – waarvan 30 procent sociaal, 35 procent koop en 35 procent vrije sector huurwoningen. In het plan is daarnaast de realisatie van circa 2.000 m2 commerciële ruimte opgenomen, alsmede een grote parkeergarage die onder andere in de parkeerbehoefte van het nabij gelegen HAGA ziekenhuis voorziet. Heijmans is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en realisatie van het vastgoed, waarvoor behalve de vastgoed- en woningbouwexpertise, ook de civiele discipline van Heijmans wordt betrokken. Ook wordt de openbare ruimte in en rondom het plan volledig vernieuwd en verbeterd onder verantwoordelijkheid van de gemeente. Fakton Capital is als adviseur bij het traject betrokken.

De gemeente start na de zomer met het bouwrijp maken van de diverse deelgebieden. De planning is dat in het eerste kwartaal van 2017 gestart kan worden met de bouw. Oplevering van de laatste woningen vindt naar verwachting in 2021 plaats.

Reageer op dit artikel