nieuws

Bouw 450 woningen bij entree Katendrecht

regios

In het entreegebied van Katendrecht wordt in 2017 gestart met de bouw van 450 woningen in het project De Groene Kaap, een groen woonconcept waarin stad en natuur samenkomen. Ontwikkelaar Stebru en de gemeente Rotterdam hebben op 8 juni tijdens de Provada vastgoedbeurs hun handtekening gezet onder de ontwikkelovereenkomst.

Het nieuwbouwproject aan de Maashavenstraat bestaat uit vier woonblokken van vier tot acht lagen. De vier woontorens worden via hoven en daktuinen met elkaar verbonden tot een doorgaande route. Via een gastvrije entree kunnen bewoners en bezoekers hun wandeling door het complex starten. Het glooiende binnenterrein wordt een volwaardige verblijfruimte met bomen.

 

De Groene Kaap is een thuis voor Rotterdammers van alle leeftijden. Het woonprogramma van 450 huur- en koopwoningen in het midden- en hoger segment is divers en voorziet in de behoefte van een gevarieerd stedelijk publiek. Wat dit project onder meer bijzonder maakt is het grote aantal grondgebonden eengezinswoningen naast de appartementen vanaf 50 m². Dit maakt het bijvoorbeeld mogelijk om wooncarrière te maken in het complex of als familie dicht bij elkaar te wonen.
In de onderste bouwlaag komen commerciële functies die het woonprogramma ondersteunen zoals horeca of kinderopvang. De Groene Kaap wordt door ontwikkelaar Stebru in een bouwstroom gerealiseerd. De start bouw is gepland in het tweede kwartaal van 2017 en de laatste nieuwe bewoners kunnen naar verwachting in 2020 hun intrek nemen.

 

Reageer op dit artikel