nieuws

Bouw 244 huurwoningen in Den Haag

regios

VolkerWessels-onderneming Loostad en de Haagse woningbouwcorporatie Staedion hebben op de Provada een overeenkomst gesloten voor de realisatie van 244 sociale huurwoningen inclusief twintigjarig onderhoud. De woningen komen in de wijk Morgenstond aan de Coevorden- en Havelstraat, waar eerst 227 woningen gesloopt worden.

Voor de herontwikkeling van de huidige zes complexen had Staedion een uitvraag gedaan: ontwikkelen, realiseren en onderhouden van sociale huurwoningen zonder onrendabele top. De 

VolkerWessels-ondernemingen Loostad Vastgoedontwikkeling, IBB Kondor en Bouwmaatschappij Ufkes hebben in samenwerking met architect De Zwarte Hond en Mondria Advies met het plan ‘De Tuinen van Morgenstond’ de beste invulling gegeven aan deze opgave. In het nieuwe plan worden vijf complexen gerealiseerd.

Op dit moment verhuizen de huidige bewoners met een voorrangsverklaring naar een andere passende woning. De verwachting is dat de gebouwen eind dit jaar leeg zijn. Staedion zal snel daarna starten met de sloop. De start bouw staat gepland voor medio 2017 en de oplevering van de nieuwbouw start met de eerste blokken eind 2018. 

 

Reageer op dit artikel