nieuws

Amvest sluit bouwdeals voor Cruquius-projecten

regios

Amvest en Bouwbedrijf M.J. de Nijs en Zonen hebben op de Provada de aannemingsovereenkomst getekend voor de bouw van twee woongebouwen: het nieuwe kantoor van Amvest en een parkeergarage aan de Entrepothaven in het Cruquiusgebied in Amsterdam-Oost.

Eén appartementengebouw met 44 koopappartementen, variërend in grootte van 75 tot 150 m2, en drie bedrijfsruimten zijn gesitueerd aan het water van de Entrepothaven. Ook het nieuwe kantoorgebouw voor Amvest ligt aan het water en kraagt uit boven de kade. Achter deze beide gebouwen komt een woongebouw met 42 huurwoningen van 60 tot 125 m2 en 4 bedrijfsruimten in de plint. Het ontwerp is van het Amerikaanse architectenbureau Rietveld Architects.

De huurwoningen en bedrijfsruimten worden afgenomen door Amvest Investment Management voor het Amvest Residential Core Fund. De bouw is onlangs gestart. Naar verwachting wordt het eerste gebouw in de zomer van 2017 opgeleverd. De bouw van twee naastgelegen woongebouwen met in totaal 116 huurappartementen is in volle gang. Medio 2017 worden ze opgeleverd. Cruquius is het laatste onontgonnen eiland in het Oostelijk havengebied van Amsterdam.

Amvest herontwikkelt het bedrijventerrein tot een levendig multifunctioneel stedelijk gebied aan het water met veel groen. Oude gebouwen in het groene hart van Cruquius worden gerestaureerd en krijgen een horeca- en winkelbestemming. De komende jaren realiseert Amvest hier 1.500 woningen. In totaal komen er 3.000 woningen, horeca, winkels en bedrijfsruimten.

Reageer op dit artikel