nieuws

ABN Amro financiert mbo-woningcomplexen Change=

regios

ABN Amro financiert de ontwikkeling door Change=van vijf woningcomplexen voor afstudeerde mbo’ers in de vier grote steden. De komende jaren realiseert Change= 10.000 zelfstandige studio’s voor deze doelgroep.

Het eerste Change= gebouw met 500 appartementen aan het August Allebéplein in Amsterdam bereikte op 27 juni het hoogste punt.  De oplevering van deze woontoren zal eind januari 2017 zijn. Met ABN Amro sloot de ontwikkelaar een strategische alliantie voor de financiële engineering, financiering en advisering voor tenminste vijf Change= wooncomplexen in de G4 gericht op werkende jongeren met een mbo-diploma.

De komende jaren realiseert de projectontwikkelaar twintig gebouwen met minstens 10.000 appartementen. Ralph Mamadeus, oprichter en ceo, heeft Change= opgericht om de penibele huisvestingssituatie van veel werkende mbo-jongeren te verlichten. Change= rekent 533 euro per maand inclusief voorzieningen. Alleen al in Amsterdam zijn dagelijks 13.000 mbo’ers op zoek naar een betaalbare woning. Dat kost hen nu gemiddeld tien jaar. 

Reageer op dit artikel