nieuws

Woningen op locatie te slopen kantoor Velp

regios

Het voormalige Vitens-gebouw aan de Arnhemsestraatweg in Velp wordt in oktober gesloopt. Het gebouw maakt plaats voor 28 koop- en sociale huurwoningen.

Dat schrijft De Gelderlander. De kantoortoren is de afgelopen jaren meermaals van gebruiker gewisseld. Waterleidingbedrijf Vitens vertrok in 2005, waarna school De Radar zich er enkele jaren vestigde. Het kantoor is gekocht door Van de Kolk Bouwgroep uit Garderen. Verkoper was Verenigde Bedrijven Krol, een vastgoedbelegger uit Alphen aan den Rijn.

Projectontwikkelaar Ramdhani gaat de woningen ontwikkelen. Ramdhani heeft al groen licht van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rheden. Binnenkort moet de gemeenteraad beslissen over de definitieve wijziging van het bestemmingsplan. Als alles volgens plan verloopt, worden de eerste woningen in januari 2018 opgeleverd. 

Reageer op dit artikel