nieuws

Wonam ontwikkelt 210 woningen in CAN-gebied

regios

De gemeente Amsterdam is op 10 mei een optiecontract overeengekomen met Wonam voor het bouwen van 210 middeldure huurwoningen in het stationsgebied van Amsterdam Noord.

Het nieuwe gebouw naast de Noord-Zuidlijn krijgt een gemengde bestemming. Naast de huurwoningen komen er ook 650 m2 aan horeca- en retailvoorzieningen, een expositieruimte en werkplekken voor 200 mensen. Wonam is de winnaar van de door de gemeente Amsterdam uitgeschreven selectieprocedure voor kavel 3N4. In de komende dertien maanden werkt Wonam de plannen verder uit tot een goedgekeurd Definitief Ontwerp (DO). Medio 2017 wordt de eerste paal geslagen en in 2019 zal de bouw klaar zijn.

Aangezien de kavel direct aan het nieuwe metro- en busstation ligt, was een belangrijk onderdeel van de selectieprocedure het creëren van levendigheid op de begane grond. De begane grond wordt een grote open ruimte voor een combinatie van horeca en retail met daarin de toegang verwerkt naar de werkplekken. Door de mix aan functies is er een hoge mate van sociale controle gedurende de hele dag. Bovenop dit fundament komen twee woontorens met 210 middeldure huurwoningen.

Stadsdeelvoorzitter Coby van Berkum: ‘Het Centrumgebied Amsterdam Noord is in ontwikkeling en transformeert zich tot een nieuw stedelijk centrum. Een deel is al opgeleverd, de overige delen worden in de komende jaren versneld ontwikkeld. Dit geldt ook voor het Stationsgebied zelf.’ Robert Kohsiek, directeur Wonam: ‘Wonam gaat 210 middeldure huurwoningen bouwen met een levendige onderbouw. De aanwezigheid van het metrostation en de voorzieningen maken deze locatie hiervoor uitstekend geschikt.’

Centrumgebied Amsterdam Noord ligt tussen de Nieuwe Purmerweg, de Ring A10, het Olof Palmeplein en het Noordhollandsch kanaal. De bouw van dit centrum is in 2007 op een aantal plekken in het gebied gestart. In totaal komen er ruim 3.000 nieuwe woningen in CAN. Ook de Noord/Zuidlijn en een nieuw busstation zijn er gepland.

 

Reageer op dit artikel