nieuws

Van Wanrooij bouwt 168 woningen in Den Bosch

regios

Van Wanrooij Bouw en Ontwikkeling realiseert 168 woningen in de wijk Orthen-Links in Den Bosch. De onderneming sloot daartoe een samenwerkingsovereenkomst met corporatie BrabantWonen.

Van Wanrooij bouwt 168 woningen in Den Bosch

De gemeente, BrabantWonen en Van Wanrooij willen Orthen-Links transformeren tot een woongebied met een dorpse sfeer.  Huurwoningen uit de jaren ’50 maken plaats voor honderd sociale huurwoningen en 68 woningen voor de vrije verkoop. De totale ontwikkeling bestaat uit drie fasen. In de eerste fase gaat de sloop in september 2016 van start en begint in januari 2017 de bouw van 34 koop- en 25 huurwoningen.

Door de toepassing van Van Wanrooij’s concept Optio is de bouwtijd per fase maar vijf maanden. De energieprestaties variëren van een EPC van 0,4 tot energieneutraal en op alle daken komen zonnepanelen. Het is voor het eerst dat in Den Bosch op zo’n grote schaal zonnepanelen worden toegepast in een stadsvernieuwingsproject, meldt BrabantWonen.

Reageer op dit artikel