nieuws

Van der Valk ontwikkelt hotel Lelystad Airport

regios

De plannen voor de bouw van een nieuw Van der Valk Hotel Lelystad langs de A6 bij Lelystad Airport zijn rond. Het hotel krijgt 120 tot 160 kamers.

Het stadsbestuur van Lelystad en de directie van Van der Valk Investments tekenden op 11 mei de erfpachtovereenkomst voor een perceel aan het Larserplein langs de A6. Het hotel krijgt ook een restaurant, een businesscenter en op de hoogste verdieping een Sky-bar met uitzicht over het Flevolandschap, Lelystad Airport en IJssel- en Markermeer. Van der Valk speelt hiermee in op de start in Lelystad Airport van de eerste passagiersvluchten in april 2018.

Rijk, provincie en gemeenten laten dat gepaard gaan met aanvullende verbeteringen in de bereikbaarheid van de luchthaven. De A6 wordt verbreed, er komt een nieuwe afslag naar het vliegveld en een rechtstreekse verbinding tussen NS-station en Lelystad Airport. Met de zichtlocatie langs de snelweg en dichtbij de toekomstige passagiersluchthaven Lelystad Airport, denkt Van der Valk optimaal te kunnen profiteren van de aanzwellende verkeersstromen.

Namens het college van Lelystad spreken de wethouders Ed Rentenaar (Grondzaken) en Jop Fackeldey (Economische Zaken) hun tevredenheid uit over de deal met het familiebedrijf: ‘De aanstaande vestiging van Hotel Van der Valk Lelystad is opnieuw een bewijs dat de stad zich in de juiste richting ontwikkelt. De belofte van economische groei die de centrale ligging van de stad altijd al in zich had, wordt met de steeds beter wordende bereikbaarheid nu snel ingelost.’

Reageer op dit artikel