nieuws

Toch groen licht outletcentrum Zevenaar

regios

De Raad van State in Den Haag heeft het bestemmingsplan van Zevenaar voor een fashion outletcentrum van 18.000 m2 goedgekeurd. Stable International denkt het in 2020 op te leveren.

Toch groen licht outletcentrum Zevenaar

Veertien partijen hadden grote bezwaren tegen de komst ervan. De Raad van State heeft alle bezwaren afgewezen. Volgens ´s lands hoogste rechtscollege kan de outlet inderdaad gevolgen hebben voor soortgelijke detailhandel. Toch is het volgens hen niet bewezen dat dit zal leiden tot onacceptabele leegstand in het centrum van Zevenaar en in omliggende gemeenten.

Dit besluit maakt de komst van een outletcentrum in Zevenaar mogelijk, zegt verantwoordelijk projectontwikkelaar Stable International in een persbericht. ´Dit geeft ons het groene licht om samen met partners KWP en Veluwezoon Verkerk verder te gaan met de ontwikkeling van het 18.000 m2 grote Zevenaar Fashion Outlet.´

Zevenaar Fashion Outlet, dat duurzaam wordt gebouwd, krijgt tachtig nieuwe winkels en 1.600 parkeerplaatsen. Naast het outletcentrum is er ruimte voor horeca en een supermarkt voor de naastgelegen woonwijk. Het koopjesdorp zal ruim 400 nieuwe banen opleveren. Ook belooft Stable dat er nauw wordt samengewerkt met de binnenstad, scholen en ondernemers van Zevenaar en de toeristische sector in Gelderland.

Kees Woltering, ceo van Stable International, denkt dat het outletcentrum in 2020 zijn deuren kan openen. ´Deze outlet biedt huurders een geweldig vooruitzicht. Zowel vanwege de goede bereikbaarheid – Zevenaar Fashion Outlet zal direct aan de nieuwe afslag van de A12 gebouwd worden – als de ligging vlakbij Duitsland. In een straal van 90 minuten rijden wonen meer dan 29 miljoen potentiële Nederlandse en Duitse shoppers.´

De gemeente Zevenaar is voorstander van het outletcentrum. Daarentegen is provincie Gelderland een fel tegenstander van het project. Het lijkt er echter op dat de juridische mogelijkheden van de provincie nu zijn uitgeput. Eerder hadden Zevenaar en Gelderland al de komst van een outletcentrum op het terrein van de voormalige sigarettenfabriek van British American Tobacco in Zevenaar tegengehouden. Solidiam wilde er een outlet van 32.500 m2 in de eerste fase ontwikkelen.

Reageer op dit artikel