nieuws

Synchroon ontwikkelt diverse mix in stationsgebied Breda

regios

In het stationsgebied van Breda ontwikkelt Synchroon 150 appartementen, een hotel met 160 kamers, een kantoor van 15.000 m2 en veel voorzieningen.

Dat maakt Synchroon bekend in een persbericht. De TBI-bedrijven Synchroon, J.P. van Eesteren en Era Contour hebben in Breda de tender voor een vastgoedprogramma van 40.000 m2 tussen het station en het nieuwe gerechtsgebouw in Breda gewonnen. Daartoe hebben ze het consortium 5TRACKS gevormd. Ze realiseren in het gebied Coulissen-West drie gebouwen van 32 meter hoog die elk een mix krijgen van wonen, werken en recreëren.

De 150 woningen worden een mix van huur en koop en short-stay. In het tweede gebouw komt een hotel met 160 kamers. Bovenop op het hotel komt een skybar en in een van de gebouwen een zakenrestaurant. Verder zijn er ook kleinere horecafaciliteiten gepland. Het derde gebouw wordt een kantoor van 15.000 m2 voor zowel kleine, startende bedrijven als grotere concerns voor in totaal 750 mensen. In dit kantoor zijn ook een sportschool, wasserette, kapper, winkeltjes en vergaderruimtes voorzien. Tot slot leggen de partijen een park aan. De drie gebouwen worden met elkaar verbonden door een groot park dat langs de spoorlijn loopt. Onder het park komt een parkeergarage.

De TBI-bedrijven werken de plannen dit jaar uit. Ook hopen ze dit jaar de financiering en vergunningen verder rond te krijgen. Naar verwachting begint de bouw eind 2017 of begin 2018. Naar verwachting zijn de gebouwen in 2020 opgeleverd. Bart van Breukelen, directievoorzitter van Synchroon, is enthousiast over de ontwikkeling: ‘De stationsomgeving van aantrekkelijke steden vervult de komende jaren een steeds belangrijkere functie. Het is dé plek voor Het Nieuwe Werken en voor jonge goed opgeleide mensen om te recreëren, wonen en uit te gaan. Coulissen-West, aansluitend op het nieuwe station, de rechtbank en de hippe wijk Belcrum, past prima in die visie.’

 

Reageer op dit artikel