nieuws

Start bouw woningen Berkel en Rodenrijs

regios

Wethouder Abee heeft op 25 mei het startschot gegeven voor de bouw van 26 eengezinswoningen in het Gouden Podium, een nieuw deelplan van de nieuwbouwontwikkeling Westpolder/Bolwerk in Berkel en Rodenrijs.

Ontwikkelaar is Gouden Buurten C.V., een samenwerkingsverband van Amvest en Kavel Vastgoed. Naar verwachting worden de eerste woningen eind dit jaar opgeleverd aan de kopers. Alle woningen zijn reeds verkocht.

In 2003 hebben de gemeente Lansingerland, Amvest en Kavel Vastgoed een samenwerkingsovereenkomst gesloten voor de ontwikkeling en realisatie van de Vinex-wijk Westpolder/Bolwerk (de Gouden Buurten). Het totale plan voorziet in de bouw van circa 2.800 koop- en huurwoningen, een winkelcentrum, drie basisscholen, een middelbare school en de invulling van het openbare gebied binnen de grote ontsluitingswegen. De deelplannen worden gefaseerd ontwikkeld en gebouwd. Het uitgangspunt voor de Gouden Buurten is de combinatie van dorpse charme en stedelijk comfort. Op dit moment zijn circa 1.350 van de 2.800 geplande woningen, het winkelcentrum en de scholen gerealiseerd. Naar verwachting is de gehele wijk in 2024 gereed.

Reageer op dit artikel