nieuws

Sportpark Schiedam op nieuwe A4

regios

Het hoogste punt van het sportverzamelgebouw in Schiedam bovenop het tunneldak van rijksweg A4 is bereikt. Bovenop de net aangelegde rijksweg komt een stads- en sportpark van ruim 2 kilometer.

Dat meldt Schiedam in een persbericht over het project A4all. Eind december 2015 is het laatste gedeelte van rijksweg A4 tussen Delft en Schiedam in gebruik genomen. Ter hoogte van Schiedam verdwijnt de rijksweg in een tunnel. Bovenop het tunneldak komt een park dat deels wordt ingericht als sportcomplex. ‘Hiermee kan Schiedam zich de komende jaren ontwikkelen op het gebied van wonen, werken, sport en recreatie’, aldus wethouder Marcel Houtkamp (Ruimtelijke Ordening).

Sportverenigingen afkomstig van sportcomplexen Harga en Kethel krijgen een modern onderkomen op het nieuwe Sportpark A4 en kunnen zich hierdoor verder ontwikkelen. De betonconstructies die de opgetilde voetbalvelden dragen zijn al gerealiseerd. Op dit moment vinden werkzaamheden plaats aan het sportverzamelgebouw (Dura Vermeer) en de verschillende sport- en cultuurtechnische elementen van het park (Van Kessel Sport en Cultuurtechniek). De oplevering van het sportpark staat gepland voor medio 2016.

De ruimte die op de sportcomplexen vrijkomt, is bestemd voor woningbouw. De nieuwe woonwijken vormen een goede aanvulling op het bestaande aanbod in Schiedam, waardoor Schiedammers in eigen stad wooncarrière kunnen maken. In opdracht van de gemeente Schiedam werkt VolkerWessels-onderneming Van Kessel Sport en Cultuurtechniek als onderaannemer aan de totstandkoming van het integrale plan. Er wordt nauw samengewerkt met diverse bouwers en ontwerpers, waaronder Dura Vermeer, BGSV stedenbouw en landschap en MoederscheimMoonen Architects.

Reageer op dit artikel