nieuws

Rosada breidt met 8.000 m2 uit

regios

Stable International heeft namens eigenaar Resolution 28 miljoen euro geïnvesteerd in de uitbreiding van Rosada Fashion Outlet en een nieuwe parkeergarage in Roosendaal. Op 13 mei is de opening van het uitgebreide outletcentrum.

Rosada breidt met 8.000 m2 uit

Dat maakt Stable International, ontwikkelaar en manager van Rosada, bekend. Eigenaar van de fashion outlet is Resolution. De uitbreiding is goed voor bijna 8.000 extra m2, verdeeld over 45 modewinkels en nieuwe horecaconcepten. Daarmee telt Rosada nu 23.000 m2 aan winkeloppervlak. De nieuwe parkeergarage heeft ruimte voor meer dan 900 auto’s.  Met deze tweede fase was een bedrag van 28 miljoen euro gemoeid. Zo’n 80 procent van de nieuwe winkelmeters is verhuurd.

Onder andere Guess, Adidas, Van Gils, Vingino, Gentiluomo, Chasin en Haribo tekenden voor een ruimte in de tweede fase van Rosada. Hiermee komt het totaal aantal nationale en internationale merken in Rosada uit op meer dan honderd. Onder andere retailers Haribo en Chasin openen hun eerste outlet store in Nederland. Wat betreft food & beverage zijn onder andere Trattoria Rosa, Frites Cuisine en The Kitchen gecontracteerd.

De uitbreiding was volgens Stable gewenst vanwege de groeiende populariteit.Tussen 2010 en 2015 steeg de omzet met 55 procent. Naast bezoekers uit Nederland ontving de outlet de afgelopen jaren steeds meer Belgische bezoekers. Dat aantal groeide van 15 naar ruim 30 procent in 2015.

Reageer op dit artikel