nieuws

Provast levert Haags transformatieproject op

regios

Provast heeft het project Kortenaer een maand eerder dan gepland aan Syntrus Achmea Real Estate & Finance opgeleverd. Het voormalig kantoorgebouw tegenover de Koninklijke Stallen in het centrum van Den Haag is herbestemd naar 153 appartementen.

Het gebouw was lang geleden het kantoor van het ministerie van Verkeer en Waterstaat. De bouw was in handen van Bouwbedrijf De Vries en Verburg. Het project heeft een totaal volume van 15.000 m2. Het gebouw is met behoud van het betonskelet getransformeerd naar 145 huurappartementen in het populaire middensegment, vier vrijesector stadswoningen en vier kooppenthouses. De woningen zijn verkocht en vrijwel allemaal verhuurd.

Op de begane grond komt een restaurant van 400 m2. Grandcafé Cortenaer opent hier na de zomer zijn deuren. ZZDP architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp van het gebouw. De woningen zijn verdeeld over een hoofdgebouw van negen verdiepingen en twee paviljoens van vier verdiepingen rond een binnenterrein. Syntrus Achmea RE&F voegt de woningen toe aan het Achmea Dutch Value Added Residential Partnership, waarin met name pensioenfondsen participeren.

Reageer op dit artikel