nieuws

Patrizia bouwt in Tilburg

regios

Patrizia en de gemeente Tilburg hebben afgesproken om zich samen in te spannen voor het realiseren van 100 nieuwbouwwoningen in het middensegment van de vrijehuursector met een looptijd van vijf jaar.

De gemeente brengt geschikte bouwlocaties in beeld en brengt grondeigenaren, ontwikkelaars en bouwers in contact met vastgoedbelegger Patrizia. Tilburg blijft de komende jaren groeien, met als gevolg een aanhoudende vraag naar nieuwe woningen. De nieuw­bouw van woningen stagneert door de afnemende vraag naar koopwoningen. Daardoor ontstaat er een tekort aan onder andere middel­­dure huurwoningen.

‘Nederland blijft een interessante markt voor woningbouwinvesteringen.  De Tilburgse groei en economie  en de constructieve rol van de gemeente zorgen ervoor dat Tilburg een goede plek is om in te stappen op het gebied van woningbouw. Daarom hebben we deze overeenkomst  gesloten. We willen onze woningportefeuille graag duurzaam uitbouwen in Nederland’,  aldus Peter Helfrich, directeur van Patrizia Nederland. 

Reageer op dit artikel